Днес вицепремиерът Гроздан Караджов приема граждани. Срещите с първите 12 записали

...
Днес вицепремиерът Гроздан Караджов приема граждани. Срещите с първите 12 записали
Коментари Харесай

Гроздан Караджов се извини на молдовеца за инцидента на Дунав мост

Днес вицепремиерът Гроздан Караджов приема жители. Срещите с първите 12 записали се жители стартират от 9.00 часа в постройката на министерството, оповестяват от ведомството.

Поради огромния брой получени поръчки за среща с министъра - близо 100, и невъзможността такава да бъде извършена с всички още на следващия ден, записаните жители ще бъдат осведомени персонално по кое време и от какъв брой часа ще бъдат признати от него.

Предвид идните коледни и новогодишни празници идващите приемни дни ще бъдат на 23 декември и 30 декември от 14.00 до 19.00 часа.

Влизането в постройката на Министерство на регионалното развитие ще става единствено против персонална карта, документ за преболедуване на Ковид-19 или имунизиране, а при липса на подобен министерството е осигурило бързи проби, които да бъдат направени на място.

Тежки санкции чакат тол чиновниците на „ Дунав мост ”, държали се брутално с молдовски жител, който съумял да снима обидите към него. Клипът възмути България. На него тол чиновник крещи „ Маймуно, чиба! ” по чужденеца.

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов е упълномощил бърза и цялостна инспекция по отношение на публикувания в медиите сигнал за неприемливо държание на чиновник на Националното тол ръководство, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Министър Караджов реагира остро на страницата си във фейсбук след показаното през вчерашния ден видео, по какъв начин чиновници на Агенция „ Пътна инфраструктура “ ругаят и наскърбяват молдовски водач. Причина за абсурда е желанието му да си заплати пътната такса по електронен път, а не на ръка.

Ето и цялостния коментар на новия районен министър:

„ Цял ден през днешния ден се пробвам да схвана по какъв начин и за какво се е стигнало до грозния случай с молдовския жител на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе. И получавам комплицирани пояснения и невнятни оправдания.

Затова подредих бърза и цялостна инспекция освен на събитията към случката, само че и по кое време е получила Агенция „ Пътна инфраструктура “ сигнала и по какъв начин е реагирала. Поисках и информация за събраните тол такси на пункта, както и за броя на колите (товарни и леки), минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе в интервала 01.01.2021 – 20.12.2021 година
Резултатите от инспекцията би трябвало да бъдат подготвени на 21.12.2021 година и незабавно ще бъдат оповестени обществено.

Като министър на районното развиване и благоустройството, който дава отговор и за #АПИ, сервирам своите извинения на пострадалия, както и на всички, изгледали неприятните фрагменти “.

Проверката би трябвало да откри събитията към случая с молдовския жител, както и по кое време е постъпил сигналът и по какъв начин е реагирала Агенция " Пътна инфраструктура " /АПИ/. От служителя на Националното тол ръководство също към този момент са поискани пояснения.

Министър Гроздан Караджов е изискал информация за общия брой платени пътни такси - за винетки и тол, и общия брой влезнали, товарни и леки коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Русе от 1 януари т.г. до 20 декември т.г. в това число. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на заплащането на пътни такси на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Русе.

Резултатите от инспекцията ще бъдат подготвени на 21 декември и незабавно ще бъдат оповестени обществено. Министерство на регионалното развитие и АПИ сервират своите извинения на пострадалия, както и на всички изгледали неприятните фрагменти, допълват от Министерство на регионалното развитие.

Скандалът стартира, откакто молдовският водач желае да заплати с карта, а не в брой. Не е ясно за какво чиновниците на БГ ТОЛ са се пробвали да го принудят да заплати кеш и е показал безотговорност.

Случаят, който е от края на октомври, ще бъде прегледан и от министъра на превоза.

„ Аз съм подал сигнал към способените органи и ще се погрижа да забележим този резултат. Не е почтено едно такова държание на българската граница. Това няма да се получава повече “, съобщи и транспортният министър Николай Събев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР